Plakinstructies

Posted by tarik 23-04-2015 0 Comment(s)

De plakinstructies

Het plakken van muurstickers is erg makkelijk. Hieronder kun je de stappen doornemen waarna je zelf gemakkelijk alle muurstickers kunt plakken. Wat heb je nodig?

  • Natuurlijk een muursticker
  • Een spatel ( Deze is hier verkrijgbaar: http://www.islamteksten.nl/spatel-10cm en wordt gratis meegeleverd bij bestellingen boven €30 ). Je kunt ook een (bank)pasje gebruiken.
  • Een meetlint of waterpas
  • Stukjes tape
  1. Maak de ondergrond stof- en vetvrij. Niet alle ondergronden zijn geschikt voor muurteksten, muurstickers en plakletters. Meer informatie over ondergronden vind je op deze pagina.

  2. Leg de sticker op tafel en wrijf er goed overheen zodat de sticker goed hecht aan de applicatielaag.

  3. Plaats vervolgens de sticker op de plek waar deze moet komen. Met kleine stukjes tape kun je de bovenste hoeken vastplakken zodat de sticker op zijn plek hangt.

  4. Gebruik een waterpas of meetlint om te controleren of de sticker recht ligt. Meet altijd vanaf de sticker zelf en niet vanaf de applicatietape.

  5. Als de sticker juist ligt is het tijd om een lange stuk tape horizontaal over de bovenkant te plakken.

  6. Nu kun je de muursticker naar boven vouwen zodat je gemakkelijk de backing kunt verwijderen. Doe het rustig aan zodat je geen sticker mee trekt.

  7. Trek de sticker nu strak naar beneden en leg het neer. Trek niet te hard anders schiet de tape los.

  8. Ga nu met de spatel vanuit het midden naar links en rechts. Als de sticker dreigt te kreukelen haal je deze weer een beetje los en plaats je het nogmaals strak neer op de muur.

  9. Trek tenslotte rustig de applicatietape eraf. Houd deze zo veel mogelijk in een 180 graden hoek zodat er geen delen van de muursticker loskomen. Gebeurd dit wel dan ga je gewoon een stukje terug en wrijf je eroverheen.

Vragen of hulp nodig? Stuur een mail naar info @ islamteksten.nl